هوش مصنوعی در کسب و کار

هوش مصنوعی در کسب و کار

امروزه نقش هوش مصنوعی در کسب و کار به شدت در حال پیشرفت است و تاثیر گسترده‌ای بر زندگی ما دارد که به عنوان یک فاکتور مهم در توسعه و بهبود فرایندهای کسب‌وکار شناخته می‌شود.

هوش مصنوعی در کسب و کار مزایای فراوانی را به همراه دارد. این فناوری قابلیت بهبود عملکرد عملیاتی، بهبود تصمیم‌گیری و پیش ‌بینی دقیق‌تر، افزایش بهره‌‌وری و کاهش هزینه‌ها را فراهم می‌کند.

هوش مصنوعی در کسب و کار های مختلف

1-  هوش مصنوعی در بهداشت و درمان

هوش مصنوعی می‌تواند در بهبود تشخیص بیماری‌ها، توصیه درمانی و پیشگیری از بیماری‌ها نقش مهمی ایفا کند و به متخصصان پزشکی بینش‌های مهمی بدهد، نتایج سلامتی و تجربیات بیمار را بهبود بخشد.

هوش مصنوعی در بهداشت و درمان

رایج ترین نقش های هوش مصنوعی در تنظیمات پزشکی، پشتیبانی تصمیم گیری بالینی و تجزیه و تحلیل تصویربرداری است.

ابزارهای پشتیبانی تصمیم بالینی به ارائه‌دهندگان خدمات سلامت کمک می‌کنند تا با فراهم کردن دسترسی سریع به اطلاعات یا تحقیقات مرتبط با بیمار، درباره درمان‌ها، داروها، سلامت روان و سایر نیازهای بیمار تصمیم‌گیری کنند.

در تصویربرداری پزشکی، ابزارهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل سی تی اسکن، اشعه ایکس، MRI و سایر تصاویر برای ضایعات یا سایر یافته‌هایی که رادیولوژیست انسانی ممکن است از دست بدهد، استفاده می‌شود.

2- هوش مصنوعی در مهندسی رباتیک

یکی از مهم‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی در رباتیک، بهبود قابلیت‌های حرکتی ربات‌ها است. هوش مصنوعی می‌تواند به ربات‌ها کمک کند تا محیط اطراف خود را بهتر درک کنند و در آن حرکت کنند.

هوش مصنوعی در مهندسی رباتیک

مهندسی رباتیک یکی از شغل های هوش مصنوعی است که از ترکیب چند رشته مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر و هوش مصنوعی تشکیل شده است.
هدف از این شغل، طراحی، ساخت، بهره‌برداری و مهندسی ربات‌ها و سیستم‌های مبتنی بر ربات است.

هوش مصنوعی می‌تواند به ربات‌ها کمک کند تا یاد بگیرند، تصمیم بگیرند و با محیط اطراف خود تعامل داشته باشند، به عنوان مثال، هوش مصنوعی می‌تواند به ربات‌های خانگی کمک کند تا کارهای روزمره را به طور خودکار انجام دهند.
همچنین، می‌تواند به ربات‌های درمانی کمک کند تا بیماران را به طور موثرتری درمان کنند.

3- هوش مصنوعی در مراکز تماس

هوش مصنوعی توانسته مزایای بسیار زیادی برای بخش خدمات مشتریان کسب و کارها به ارمغان بیاورد. هوش مصنوعی توانسته با آماده کردن جواب ها و در اختیار قرار دادن اطلاعات مورد نیاز در زمان بسیار کم برای کارمندان در زمان های تلف شده صرفه جویی کند.

یکی از مزایای هوش مصنوعی در بخش مراکز تماس، توانایی شناسایی و درک زبان است. این توانایی باعث بهبود ارتباط با مشتریان و تحلیل بهتر عملکرد اپراتور‌ها و پاسخ‌ها می‌شود.

4- هوش مصنوعی در صنعت

امروزه هوش مصنوعی راه خود را به بازارها و صنایع مختلفی همچون مراقبت های بهداشتی، تجارت، آموزش، مالی، فناوری اطلاعات، امنیت، تولید، بانکداری، حمل و نقل و… باز کرده است.

استفاده از هوش مصنوعی در صنعت به طور گسترده‌ای تاثیرات مثبتی بر کسب‌وکار دارد. از جمله این تاثیرات می‌توان به بهبود عملکرد و کارایی فرآیندها، پیش ‌بینی خرابی و نگهداری تجهیزات و بهینه ‌سازی زنجیره تامین اشاره کرد.

یکی از بخش هایی که هوش مصنوعی بسیار در آن نقش دارد بخش های تولیدی است. ربات‌های صنعتی که زمانی برای انجام وظایف فردی برنامه‌ریزی شده بودند و از کارگران انسانی جدا می‌شدند، امروزه به عنوان روبات‌های کوچک‌تر و چندوظیفه‌ای که با انسان‌ همکاری می‌کنند و مسئولیت بخش‌های بیشتری از کار را در انبار، طبقات کارخانه‌ و سایر فضاهای کاری بر عهده می‌گیرند عمل می کنند.

5- هوش مصنوعی در خودروها

در صنعت خودروسازی، هوش مصنوعی به یکی از مباحث اصلی چنین موضوعی تبدیل می‌شود. همچنین در سال‌های اخیر هوش مصنوعی درزمینه ساخت خودرو به کمک خودروسازان آمده است.

هوش مصنوعی در خودروها

امروزه خودروسازان از هوش مصنوعی برای افزایش کارایی زنجیره تولید و زنجیره تامین و رانندگی ایمن‌تر و راحت‌تر استفاده می‌نمایند.

هوش مصنوعی به ربات‌ها و ماشین‌ها این فرصت را می‌دهد که مانند انسان تفکر و تصمیم‌گیری کنند. اینکار بدین صورت انجام می‌گردد که، نرم‌افزار هوش مصنوعی در خودرو به تمام سنسورها متصل و ورودی‌ها را از Google Street View و دوربین‌های فیلمبرداری داخل ماشین جمع آوری می‌کند.

در واقع هوش مصنوعی به واسطه‌‌ییادگیری عمیق درک، قدرت تصمیم‌گیری را در خودروها شبیه سازی و اقداماتی را مانند فرمان و ترمز را کنترل می‌کند.

 

کسب و کار با هوش مصنوعی

بیشتر بخوانید : پیشرفت هوش مصنوعی

مزیت‌های استفاده از هوش مصنوعی در کسب و کارها

1- کاهش خطای انسانی

2- دسترسی‌پذیری تمام‌ وقت

3- تولید محصولات بهتر

4- بهبود فرآیندها و گردش کار

5- سرعت بخشیدن به تصمیم‌گیری

6- عدم نیاز به استراحت

معایب استفاده از هوش مصنوعی در کسب و کار

1- کمرنگ شدن احساسات

2- کنترل رفتار توسط ماشین‌ها و حکمروایی ربات‌ها

3- باعث نگرانی کارمندان در خصوص امنیت شغلی می‌شود.

4- هزینه بالای استفاده از این ابزارها، ماشین‌ها و …

5- وابستگی بیش از حد به ماشین‌ها، نرم افزارها و ربات‌های هوشمند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *